Entisen Polon kuskin sekalaiset

Sekalaisia kuulumisia autosta ja ei-käsityöaiheisesta elämästä

11.9.2017

Säitä ja ruokaa / Weather and food

Moikka!
Tässä istun jälleen.
Suomessa on ollut kurjat kelit, kun on ollut sadetta viime päivinä, mutta se, mitä me täällä koemme, on pientä verrattuna siihen, mitä Amerikan ihmiset ovat saaneet kestää viime aikoina. En tiedä, miten he oikein selviävät siellä, kun ensin tuli Harvey, sitten tuli Irma ja vielä Jose ja Katia siihen päälle. Harvey taisi kadota maisemista aika nopeasti, mutta Irmasta on ollut enemmän kuin tarpeeksi harmia. Ei voi kuin toivoa, että asiat järjestyvät siellä. Mutta eivät ne taida ihan heti järjestyä, kas kun voi käydä niin, että ensin Irma riehuu jossakin ja aiheuttaa karmeat tuhot, ja sitten Jose ja Katia tulevat perässä lisäten kärsimyksen tähtitieteellisiin mittoihin.
Entä se ruoka? Kun olin pieni, äitini, samoin kuin isoäitini, teki usein minulle valkokastiketta keitettyjen perunoiden kanssa. Olen joskus nuorempana kokannut sitä itsekin, mutta en ihan alusta ihan loppuun ihan itse ilman, että joku katsoo vierestä, että kaikki menee oikein. Tässä on ollut pitkä tauko ruoanlaitossa, mutta nyt alkaa taas tuntua siltä, että uskaltaa ruveta hääräämään. Tänään tein taas valkokastiketta, alusta loppuun ihan itse! Ja siitä tuli tasan sellaista kuin millaisena siitä pidän! Nyt uskallan tehdä sen jo ilman reseptiä. Ennen en uskaltanut. Piti aina ohjeesta katsoa. Kakkua en edelleenkään uskalla leipoa ilman ohjetta, mutta onneksi minulla on reseptikansio ja siellä muutama kakkuresepti. Pitäisi varmaan testata jokin minulle vieraampi resepti tässä joskus, olenhan tehnyt Valpperin mamman kakun niin monta kertaa jo. Mutta toisaalta Valpperin mamman kakku onkin luottokakkuni, joka onnistuu yleensä aina.
Kirjoitellaan!

Hi!
Here I am again.
The weather has been nasty in Finland recently. It has been raining from sunrise to sunset. But if one compares the weather in Finland to the weather in America, the things in Finland are much, much better. Poor Americans have suffered a lot recently. First Harvey, now Irma, Jose and Katia.
I have some friends in America, and they seem to be OK, but one never knows how those nasty hurricanes move. I do not think the destruction is any easy thing to fix. First Harvey goes and destroys places. Then Irma goes and causes more chaos. And if Jose and Katia follow Irma's course...Those poor people! I can't even imagine, how they must feel.
But what about the food? I just made some béchamel sauce for myself and I ate it. Well, not all of it, but some of it. My Mom and maternal Grandma made that for me as well, and I have loved béchamel sauce since I was a little girl. I've cooked it sometimes during the years, but not from A to Z alone. Alone = without anyone watching next to me that everything goes as it should. But now I've done that sauce alone a few times, and it seems it becomes just the same as it had when I was a little girl. There was a time when I needed a recipe, but now I don't need that anymore. I'm so relieved! For baking I still need a recipe, but usually my favorite cake will succeed.
I'll write again soon.

Tunnisteet: