Entisen Polon kuskin sekalaiset

Sekalaisia kuulumisia autosta ja ei-käsityöaiheisesta elämästä

15.12.2014

Kyllä omistaja autonsa tietää / HA! I knew it all along!

Moikka!
Tässä istun jälleen.
En tahtonut saada viime yönä nukuttua, kun tuo C3:n tilanne jännitti niin kamalasti. No, minä vein sen entiselle Shellille vähän etuajassa, ja kas, se pieni ovi oli sittenkin auki. No, se mies oli siellä. Minä annoin C3:n avaimen hänelle kirjekuoressa ja siirryin kahvioon mehulle. Kahvio onkin aika suosittu paikka nykyisin, siinä kun on Matkahuolto samassa, ja lisäksi entisen Shellin tilalla on myös linja-autoasema. No, minä ehdin hädin tuskin valita mehun ja katsoa, onko minulla varaa siihen, kun C3 oli jo kadonnut pihalta hallin uumeniin. Minä olin aivan että ’no jo se on nopeaa toimintaa’, mutta olin tietenkin helpottunut, että ongelmat ratkeaisivat viimein.
Juotuani mehun kävin vessassa ja lähdin sitten katsastamaan, miten paljon keilahalli on muuttunut niistä ajoista, kun minä olin viimeksi siellä. Sehän oli uudistunut ihan täysin! Tiski on nyt keittiön oven edessä, mutta siitä pääsee kulkemaan. Ja sitten sinne on tuotu sellainen valokennosysteemi, joka ilmoittaa äänimerkillä asiakkaan tulosta ja lähdöstä.
ATK – tilat oli poistettu siitä käytöstä, jossa ne olivat silloin, kun olin töissä siellä. Keilauspuolikin oli saanut uutta ilmettä. Seinät ovat nyt klassisen harmaat ja keittiössäkin on vähän uusittu kalusteita, mutta muuten sen tunnisti kyllä entisekseen. Ja se kohta, jossa lukee ”STOP! EI ULKOKENGILLÄ!’ on nyt saanut ralliruudutuspinnan. Ennenhän se oli kangasta tai jotain sentapaista. Nyt se on niin tyylikäs paikka tuo keilahalli, että oksat pois! Kyllä siellä kelpasi neuloa ja odotella puhelua.
Puhelu tuli neljän aikoihin. Minä olin hypätä ilosta kattoon. Saisin C3:n takaisin korjattuna! Minä ryntäsin hakemaan C3:a ja kysyin J:ltä, mikä sitä oli vaivannut. Maadoitusvika kuulemma, ja sitten oli jotain polttimoita pitänyt vaihtaa. Hah! Siitä sait, Volvon kuski! Minähän sanoin, että jotain ongelmaa on, mutta sinä et uskonut minua! Minä olin oikeassa koko ajan! Se ei ollut kosteusongelma! Se oli ihan oikea ongelma, ihan kuten silloin, kun etuvalot menivät rikki! Hah! Kannatti uskoa vaistoaan ja viedä C3 entiselle Shellille! Nyt se on taas kunnossa ja minun harteiltani putosi iso kivi. Yksi huoli vain vielä jäi. Nimittäin maksuasia. Tänään sitä ei voinut hoitaa. Kuulemma koko Suomi on maksujen osalta ihan sekaisin. J sanoi niin. Minä lupasin hoitaa sen asian kotoa, ja hoidankin sen heti huomenna. Nyt on pääasia, että C3 on kunnossa ja sillä uskaltaa taas ajaa.
Kirjoitellaan!
Hi!
Here I am again.
Maybe I'll start from the beginning, so you can keep up what has happened today. I got a good sleep last night, even C3's situation made me almost tear my hair apart. But I took it to the former Shell and checked, if the little door was open. It was! I was so happy! I entered and J appeared from behind some car he was fixing. I gave him the key of C3 and told him my car wouldn't move an inch without it. I left J with C3 and went to the coffee house on the other side of the wall. I had barely chosen a juice for myself and checked, that I was able to pay it, when C3 had vanished from outside. 'Whoa! He's fast!' I thought.
After drinking the juice I went to the local bowling hall on the other side of the street. I worked there a few years ago, so I thought I'll refresh my memories and check, if anything has changed since I last visited there.
Well, a lot had changed. First, there was the audible signal, that told the bowling hall's personnel, that someone is coming or leaving. The desk had changed place to near the kitchen. In my working years it was near the entrance. The computers in the back room had been taken away. The bowling side had gotten a lot of improvement and the whole place had gotten nice gray color. That place has a very classic look now! Graffiti pictures are all gone, and some of the kitchen stuff had been updated, but that's about it. Of course the bowling area's floor had been changed. The bowling area is the area with a sign 'STOP! DO NOT WALK FURTHER FROM THIS WITH YOUR OUTDOOR SHOES ON!'It has a rally stripes now all over the place. Looks very classic! I like it a lot.
About at 4 PM my phone rang. J called me. C3 had been fixed. I rushed to pick it up and tried, if the doors were locked. They were. That meant J knew, where the key of C3 was. I entered through the small door again and asked, what had been the trouble. Some ground problem, J said, and some bulb issues. Ha! There you saw, Volvo's driver! I knew it all along! The first time C3 didn't complain for nothing, and it did not do it this time either. I've always told my friends C3 doesn't complain, if there is no reason to complain. Whenever C3 complains, it has a reason for that. My intuition didn't fail me! But now C3 is OK again and I can drive without worries.
Except there's one more worry to take care of. The payment. You see, the whole payment traffic of Finland has been cut off for today. It's the same thing in the whole country. J told me so. I thanked him and I told him I'll arrange the payment tomorrow. Let's hope the payment system has been fixed by then.
I'll write again soon.

Tunnisteet: